Închide meniul

Liga 1 cu 16 echipe, „o soluţie fericită!” Decizia de azi „apără principiul integrităţii competiţiei sportive”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 6 august 2020, 18:32 / Actualizat: 7 decembrie 2022, 18:12

Liga 1 cu 16 echipe, „o soluţie fericită! Decizia de azi „apără principiul integrităţii competiţiei sportive

SportPictures / Razvan Pasarica via Hepta

Justin Ştefan, concluziile zilei

LFP e mulţumită de decizia ca, începând cu sezonul viitor, Liga 1 să aibă la start 16 echipe. "E o soluţie fericită", susţine Justin Ştefan.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

“Cred că decizia de astăzi apără cumva principiul integrităţii competiţiei sportive. În mod normal competiţiile trebuie terminate pe teren, din păcate nici în play-off, nici în play-out nu s-au putut disputa unele meciuri. 

Justin Ştefan: „Campionatul cu 16 echipe, o soluţie fericită”

Dacă am fi aplicat anumite criterii de departajare, cred că nu s-ar fi respectat total criteriul meritului sportiv.  Soluţia cu 16 echipe în acest moment de criză reprezintă o soluţie fericită. O vedem cu toţii, din păcate nu am reuşit să disputăm toate meciurile pe teren. O extindere a calendarului pentru play-out ar fi permis disputarea meciurilor. 

Sper că din ceea ce am trăit în acest sezon să ajungem să avem un sezon 2020/2021 cu toate meciurile disputate pe teren. Cred că ar fi fost un câştig pentru fotbalul românesc să reuşim să jucăm toate meciurile pe teren. Trebuie să privim înainte şi să progresăm. Dacă tot discutăm în contradictoriu cu FRF să ascultăm argumentele şi să progresăm”, a spus Justin Ştefan, la Digi Sport.

Dinamo, salvată de la retrogradare

Propunerea celor de la LPF pentru FRF a fost un campionat cu 16 echipe şi un clasament al acestui sezon în urma sistemului puncte adunate din sezonul regulat şi play-out sau play-off / numărul total de meciuri disputate.

Reclamă

Totuşi, FRF a acceptat doar trecerea la un sistem cu 16 echipe. Clasamentul Ligii 1 a fost îngheţat, situaţie în care Dinamo a fost salvată de la retrogradare, iar Chindia va lupta pentru suprevieţuire cu Mioveni.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu 16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie 16:42 „Nu poţi să te dai în spectacol!” Florinel Coman a aflat cum e viaţa în Qatar: „Mâncare bună, plaje şi acces la orice” 16:27 Surpriză la FCSB! Jucătorul pe care Gigi Becali îl vrea în primul 11: „Va intra și va juca titular” 15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara Vezi toate știrile
Citește și