Închide meniul

Miodrag Belodedici, interviu de excepție în Marca despre finala din 1986: ”Este visul oricărui fotbalist!”. Elogii pentru Duckadam: ”Olimpul Zeilor”

Antena Sport Publicat: 18 mai 2020, 6:22

Miodrag Belodedici, interviu de excepție în Marca despre finala din 1986: ”Este visul oricărui fotbalist!”. Elogii pentru Duckadam: ”Olimpul Zeilor”

SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via hepta

Miodrag Belodedici, interviu de excepție în Marca despre finala din 1986: ”Este visul oricărui fotbalist!”

  • Belodedici a câștigat Cupa Campionilor cu Steaua
  • Fostul fotbalist își aduce aminte de acel meci
  • Belodedici, elogii pentru Gică Hagi

Belodedici, fost fotbalist la Valencia, Valladolid sau Villarreal, a devenit primul jucător ce joacă și câștigă două finale de Cupa Campionilor cu două formații diferite: Steaua în 1986 și Steaua Roșie Belgrad în 1991.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fostul jucător nu își explică cum Steaua a ajuns în acea finală. ”Nimeni nu a putut să explice cum sau de ce. Deodată, o echipă din Estul Europei, nu prea cunoscută, a ajuns în finală și a învins Barcelona la penalty-uri”, povestește Belo, pentru Marca.

Belodedici, despre finala cu Barcelona: ”Ne-am gândit că nu avem vreo șansă!”

”Ne-am gândit că nu avem nicio șansă ca să câștigăm. Toți au crezut că va fi foarte dificil, dar, spre surprinderea noastră, Barca a fost stoarsă din start. Nu s-au dovedit a fi superiori.

Reclamă

Apoi, pe măsură ce treceau minutele, veteranii lor, Victor Schuster, Archibald au obosit. Dacă am fi putut avea mai mult curaj, sigur am fi câștigat în prelungiri. 

Apoi au venit acele loviturile de departajare în care execuțiile lui Alexanko, Pedreza ”Pichi” Alonso și Marcos l-au ridicat pe Helmuth Duckadam la ”Olimpul Zeilor”. Duckadam a apărat tot. Ce mai pot spune? Nu am putut să cred”, a spus Belodedici, pentru Marca.

Reclamă

Belodedici a vorbit și despre petrecerea din București după victoria de la Sevilla

”Sunt amintiri de neuitat. Este lucrul cel mai bun care i se poate întâmpla unui fotbalist. E visul tuturor. Îmi amintesc că, imediat după aterizare, au fost câțiva jurnaliști care au venit să ne salute.

Când am plecat, era întuneric și nu vedeam nimic. Nu puteam auzi decât țipetele a mii de oameni care au mers 4-5 kilometri din Capitală și până la aeuroport pentru a ne saluta. Apoi a venit recepția de la Ceaușescu și de la cele mai înalte autorități militare. Steaua, nu este surprinzător, a fost echipa Armatei”, a mai declarat Belodedici.

Pe lângă Cupa Campionilor, Steaua a mai câștigat și SuperCupa Europa, o victorie cu 1-0 împotriva lui Dynamo Kiev. Unicul gol a fost marcat de Gică Hagi. 

Reclamă 4 / 0/3

Miodrag îl elogiază pe ”rege”: ”Este cel mai mare talent pe care l-a avut România și noi l-am transferat. În acea finală a înscris cu noroc. Apoi am pierdut cupa Intercontinentală cu River Plate (1-0). Acolo mi-au anulat un gol pe nedrept. Mingea venise de la un adversar, dar atunci nu aveam VAR”, a concluzionat Belodedici.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider 10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” 10:50 FotoEndrick a reușit o performanță de senzaţie în numai 7 zile. Starul de 17 ani, aşteptat la Real Madrid, este de neoprit 10:20 Florentin Petre cere un jucător în naţionala României: „Nu poţi să începi fără el! E cel mai în formă!” 10:08 „Ce nu a luat Ianis de la Gică Hagi?” Gică Craioveanu nici nu a stat pe gânduri: „N-are cum să o aibă!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Câte clase are, de fapt, Bănel Nicoliță
Diverse • 22 mart., 8:44
FOTO
Câte clase are, de fapt, Bănel Nicoliță: „De asta am picat!”. Promisiunea pe care i-a făcut-o Anamariei Prodan
Liderul galeriei Stelei, Andrei Florescu, plasat în arest
Liga 2 • 21 mart., 13:55
Liderul galeriei Stelei, Andrei Florescu, plasat în arest! Anunţul oficial
Ce siglă apare în dreptul anului 1986, la postarea prin care UEFA prezintă toate câştigătoarele Champions League
Liga Campionilor • 15 mart., 17:10
Ce siglă apare în dreptul anului 1986, la postarea prin care UEFA prezintă toate câştigătoarele Champions League
Dinamo a umilit-o pe Steaua la handbal! "Dulăii" au defilat şi s-au impus la 16 goluri diferenţă. "Militarii", situaţie delicată
Handbal • 9 mart., 18:12
Dinamo a umilit-o pe Steaua la handbal! „Dulăii” au defilat şi s-au impus la 16 goluri diferenţă. „Militarii”, situaţie delicată
Anunţul oficial al Jandarmeriei după ce ultraşii de la Dinamo şi Steaua s-au bătut pe teren
Liga 1 • 9 mart., 10:04
Anunţul oficial al Jandarmeriei după ce ultraşii de la Dinamo şi Steaua s-au bătut pe teren