Închide meniul

Tăriceanu a pus la cale cu Ion Țiriac organizarea unui eveniment major în România: "Am discutat foarte serios problema"

Reclamă

Antena Sport Publicat: 2 mai 2020, 9:51 / Actualizat: 11 mai 2021, 20:31

Tăriceanu a pus la cale cu Ion Țiriac organizarea unui eveniment major în România: "Am discutat foarte serios problema"

Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Călin Popescu Tăriceanu, alături de Ion Țiriac

Fostul președinte al Senatului crede că este nevoie de o investiție de 150 de milioane de euro pentru ca România să aibă un circuit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La un moment dat, împreună cu Ion Țiriac, am fost la o cursă sau la un meci de fotbal unde ne-am întâlnit cu celebrul Bernie Ecclestone (n.r. fostul director executiv al Formula 1) și am discutat foarte serios cu el problema disputării unei curse de Formula 1 în România. Din punct de vedere turistic, cel mai bine ar fi ca acest circuit să se situeze undeva mai aproape de granița de vest ca să poți să aduci turiști din Ungaria, Austria, Italia, din centrul Europei.

Tăriceanu: "Înseamnă o investiție de 150 de milioane de euro"

Pentru o țară, un circuit de Formula 1 nu este o activitate care să aducă direct profit. Aduce profit pentru cei care lucrează în industriile de servicii, turism, însă, cursa de Formula 1 este un eveniment de relații publice extraordinar. În ziua de astăzi, fără să ai un PR puternic, dacă vrei să te promovezi ca țară, nu ai foarte multe soluții. Dacă vrei să dai o altă imagine a țării tale, trebuie să faci un lucru de genul ăsta, care înseamnă o investiție de, probabil, 150 de milioane de euro. Aceste cifre nu sunt scoase din burtă. Am discutat cu organizatorii Marelui Premiu al Turciei de la Istanbul. Și Ungaria a folosit Marele Premiu tot ca un element de promovare a imaginii”, a spus Călin Popescu Tăriceanu la Prosport.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:40 Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 22:40 Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar! 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 Vezi toate știrile
Citește și